Ceza dediğimiz şey nedir?
[align=justify]Okuyorum. Süreli okuyorum. Evet bazı yorumlar yazılar var birbirini tamamlayan lakin bazı boşluklarda var henüz beni cevaplamayan. Şimdi bazı şeyler yaşanıyor bu yaşananlar sexüel extremler mi yoksa Bdsm'i bunu ne yazık ki anlamıyorum. Konuştuğum kişiler de bir süre sonra ya o kadar irdeleme diyip geçiyorlar. Tamam geçelim ama nereye kadar. Yerimizi bilmek taraftarıyım. Extrem seximi seviyorum yoksa Bdsm'i mi? Bdsm diyorsak nedir bunun cezası ve ödülü..
Okuduğum bir yerde spank ve paddle gibi uygulamalar köleye ödül olarak sunulurken ve sex oyunu olara görülürken, bir diğerinde ceza olarak görülüyor. Kişi uygulamasına göre verilen zarar değişebileceği gibi, elbette birliteliği oluşturan köle ve Efendi ikilisine görede anlam değiştirebilecek uygulamalar gibi görünüyor.
Efendi'nin ceza verirken kölesini nasıl gördüğünü merak etmişimdir. Evet kölesi hata yaptı. Efendi ne düşünür ilk olarak. Fiziksel olarak hatasını nasıl anlatır? MIM¢nen nasıl anlatır? Anlatırken hangisini tercih eder. Hangisini uygulamak daha zordur. "Malım" dediği, "Benim" dediği kölesine fiziksel uygulamalarda bulunmak ve onu bir şekilde hırpalamak mı? yoksa sessiz kalıp kendinden mahrum bırakmak mı?
köle manen çektiği cezasında kahrolur, kendimden biliyorum. Peki Efendi ne hisseder. kölesiyle iletişimde olmadığı o anda? Kendisinin anlaşılmamış olması ve kölesinin bir şekilde cezalandırılması onu nasıl bir düşünceye sevkeder? Ceza her iki taraf içinde zor olsa gerek. Cezayı seçmesi, uygulaması ve çekmesi...
Şimdi merak ettiğimi cevaplarsanız sevinirim. Fiziksel cezalar mı kalıcı sonuca ulaştırır tekrarın olmaması için yoksa manen cezalar mı? Alet edavat kullanarak verilen ceza sandığımız şeyler aslında extrem sex basamakları mıdır? Biz Bdsm içinde küçük bir heyecan aracı olarak mı kullanıyoruz? Aslında biz bazı şeyleri uygularken hepsini Bdsm altında birşeltirip bazı şeyleri yanlış mı biliyoruz?
Mephistophelique
Fazla mütevazilik "hiçliktir."
Öncelikle ceza konusunda ki düşünceleri söyleyeyim.
EFENDİ-Köle ilişkisinde kabaca 2 halden bahsedebiliriz;
1-Duyguların derin olmadığı ilişki:
Fiziksel tatminin ön planda olduğu,beğeniden,hoşlanmadan bahsedebileceğimiz, duyguların yoğun olmadığı bir birliktelik şekli:
Bu durumda EFENDİnin verdiği cezalar kendi egosunun tatmini ağırlıklı olacağından, manevi cezalar ....kunu çıkarır şekilde olabilir.Extreme sexin doruklarında gezinilebilir.Bence bu tipte tatmin eksiksiktir.
Ruhun açlığı pek giderilemez.Teyemmüm niyetine yapılabilir.
2-Duyguların derin olduğu sevgiden veya aşktan sözedilebilen ilişki:
Karşıklıklığın vazgeçilmez olduğu ilişkidir.EFENDİ bütün cezalarında ölçülüdür.Sınırları zorlar ama ...kunu çıkarmadan.
Kölesinin mutluluğu onu mutlu eder.Fakat bunu belli etmez.Verdiği bütün cezalarda karşıklı mutluluğu gözetir çaktırmadan.
Özellikle "mahrum bırakma"cezası geri tepen bir silah durumunda olur.Köleyi cezalandırıyım derken kendi hasretten kavrulabilir.Ölçü çok önemlidir.
Maddi cezalar daha ziyadesiyle tercih edilir.Çünkü hiç itiraf edemez ise de EFENDİ;beraber olmak,dokunmak ister.Yakarışları duymak ister.Görmek ister.
Zeki bir EFENDİ,Kölesinin aklını,ruhunu ve bedenini doyurken kendi de doyar.Ve bunları bir lütüf olarak sunar kölesine...
ÖZRÜNÜ BİLMEYEN ÖZÜNÜ BİLEMEZ!
(H.Bektaş Veli)
Benim yapacağım yorum da bir yenilik veya bir aydınlanma getirir mi bilemiyorum ama. Kesinlikle verilen fiziksel cezaların extreme seks olduğunu düşünüyorum. Kalıcı sonuçlar doğurması açısından (kendi yaşadıklarımı göz önüne alarak tabi ki) manevi cezaların her zaman daha bir sonuca götüreceğini düşünüyorum.
Tabi yaşanılan ilişki çeşidine göre farklılıklar olacaktır. Benim bahsettiğim içinde sevginin ağır bastığı bir tür.
I must not fear
Fear is the mind killer
Fear is the little-death that brings obliteration
I will face my fear
I will permit it to pass over me and through me
And when it has gone past
I will turn the inner eye to see it's path
Where the fear has gone there will be nothing
ONLY I WILL REMAIN
http://img411.imageshack.us/img411/7394/c413863fef454f219c2cfb5ms8.jpg
CEZA VE PEKİŞTİREÇ
Ceza, organizmaya istemediği bir şeyin verilmesi ya da istediği bir şeyin verilmemesidir. Yani organizmaya olumsuz pekiştirecin verilmesi ya da olumlu pekiştirecin verilmemesi durumudur.
Ceza olumsuz pekiştireçten farklıdır. Ceza istenmeyen davranışa verilirken olumsuz pekiştireç istenilen davranış ortaya çıktığında ortamdan çekilmektedir. Diğer bir ifadeyle caza ortaya çıkan davranışı azaltan uyarandır. Cezayı olumsuz pekiştireçten ayıran en önemli husus ceza uygulandığında yapılmakta olan davranış durur. Fakat organizmaya hangi davranışları yapacağını işaret etmez.oysa olumsuz pekiştireçte , organizma istenilen davranışı olumsuz pekiştireci almamak için yapar.
Ceza iki türlü uygulanır. Ya pekiştireci bir uyarıcıdan mahrum bırakılır ya da itici, hoşa gitmeyen bir uyarıcı ona sunulur. Davranışın değiştirilmesinde esas olan olumlu pekiştirmedir.Pekiştirmenin etkilerini önceden kestirmek mümkündür.Fakat cezanın etkilerini kestirmek oldukça zordur.Ceza yeni ve istenilen davranışların öğretilmesini sağlamaz.Yanlızca önceki öğrenmelerin bastırılmasını sağlar.Buna karşın eğitimin temel hedefi kişilere istendik ve yeni davranışları kazandırmaktır.Ceza etkili kullanıldığında kişiler inatlaşır,saldırganlaşır ve duyarsızlaşırlar.
Cezanın kullanılmasında önemli olan cezanın etkili ve zararsız olabileceği durumları saptamaktır. Alternatif tepkiler ödüllendirildiğinde istenmeyen davranışın ortadan kalkması mümkün olabilir.
Ceza uygulandığı sürece istenmeyen davranış baskı altında tutulmakta ancak istenmeyen davranışı gösterme alışkanlığını yok etmemektedir. Örneğin araba hırsızlığı yapan birini cezalandırdığımızda cezanın etkisi sona erdiğinde istenmeyen davranışı tekrar yapacağı anlamını vermektedir. Ceza istenmeyen davranışı yok etmez yalnızca baskı altında tutar ve cezanın etkisi yok olunca davranış tekrar ortaya çıkar .
Ceza çoğu kez bireylere bir davranışı yapmamasını değil, yaptığı halde yakalanmamayı öğretir. Fakat ne yapması gerektiğini öğretmez
Beni kategorize etme
Benle oynama
Yaftayı yapıştırıp
Bana isim koyma... 😉
CEZA VE PEKİŞTİREÇ 2
OLUMLU PEKİŞTİRME: OLUMLU pekiştireç ortaya konulduğunda belirli bir davranışın yapılma sıklığını artıran uyarıcılardır. Olumlu pekiştirme ise davranışın devamı için, organizmaya hoşa giden uyarıcının verilmesi. Örneğin: aferin demek,saç okşamak…
Birincil pekiştireç:Biyolojik ihtiyaçlardan kaynaklıdır… Yiyecek, su, korunma, sevgi, cinsellik v.b…
İKİNCİL PEKİŞTİREÇ: Nötr bir uyaranın birincil pekiştireçle ilişkilendirilmesi sonucu ortaya çıkar… not para, statü v.b.
Olumsuz (negatif) pekiştirme: Ortamdan çıkarıldığında belirli davranışların yapılma olasılığını artıran uyarıcılardır. Olumsuz pekiştirme ise organizmanın hoşa gitmeyen bir uyarıcının ortamdan çıkarılması sonucu davranış sıklığının artması. Örneğin: kızmaya engel olmak için çalışma…
Sonuç olarak :Olumlu pekiştirmede de olumsuz pekiştirmede de istenilen bir davranışın devamı gerçekleşir . organizma için olumlu uyarıcılar alma, olumsuz uyarıcılarsa kurtulma durumu,ödül olur ki karışıklık aslında buradadır.
Beni kategorize etme
Benle oynama
Yaftayı yapıştırıp
Bana isim koyma... 😉
DAVRANIŞIN SONUCU:
HOŞA GİDEN UYARICIYI VERME (pekiştirme):
Olumlu pekiştirme:
Hoşa giden uyarıcının ortama verilmesi sonucu davranışın yapılma sıklığının artması
Olumsuz (negatif) pekiştirme: hoşa giden uyarıcının ortamdan çekilmesi sonucu davranışın yapılma sıklığının artması
İKİ DURUMDADA DAVRANIŞ DEVAM EDER
HOŞA GİTMEYEN(İTİCİ) UYARICIYI VERME(CEZA):
1.TİP CEZA:
Hoşa gitmeyen (itici uyarıcının ortama verilmesi sonucu davranışın yapılma sıklığının azalması, dayak atma, azarlama…
2.tip ceza:
Hoşa giden uyarıcının ortamdan çekilmesi sonucu davranışın yapılma sıklığının azalması
Sevgi esirgeme, arkadaşlarından ayırma
Beni kategorize etme
Benle oynama
Yaftayı yapıştırıp
Bana isim koyma... 😉
kölelerimiz bizim için değerlidir, çoğu zaman ceza, pekiştireç birbirine karıştırılır, sentetik bir efendi değilseniz bu bilgiler yol gösterebilir.
Bilinmesi gereken bir husus ve belkide en önemlisi sizin kölenizin hangi davranışı pekiştireç hangisini ceza olarak algılayacağıdır.
bu konuyu gerek olursa dahada açacağım.
aman karıştırmayın dayak bazen pekiştireçtir bazen ceza...
____________________
okuma zahmetiniz için teşekkürler.
Beni kategorize etme
Benle oynama
Yaftayı yapıştırıp
Bana isim koyma... 😉
seeeettt, olayı çok güzel formüle etmişsin. Teşekkürler. Eminim huyytt'ta benim gibi sevinecektir. Meslek icabı.
Bir sorum olacak.
"Ceza çoğu kez bireylere bir davranışı yapmamasını değil, yaptığı halde yakalanmamayı öğretir. Fakat ne yapması gerektiğini öğretmez" demişsin ve çok doğru,mantıklı ve katılıyorum. Ancak baştan hangi durumlarda ceza gelebileceğini bildirmek öğretmeye yardımcı olmaz mı?
BDSM nin açılımında Disiplin belirtildiğine göre,bunun zıttı olan her hangi bir disiplinsizlik efendi tarafından cezalandırılmak suretiyle köleye uygulanır.
Fiziksel cezalar olduğu kadar psikolojik cezalar da ağır basar.Fakat fiziksel cezalar köle için bir nebze ödül de sayılır.Tabi burda efendinin uygaladığı fiziksel cezanın dozu da önemli.Hatanın bir daha tekrarlanmaması için,etkili bir fiziksel ceza yerin de olacaktır.
En iyi köle bile farkın da olmadan hata yapabilir.Bu kaçınılmaz olmakla beraber,efendisinin o anki ruh haline de bağlıdır.Normal de ceza gerektirmicek durumlar o an için cezaya davetiye çıkartır.
Her durum da köle,aidiyetini ve kime ait oluşunu daha iyi benimser.Disiplin altın da olduğunu bilir,disiplisizlik olarak görülen davranışa efendisinin uygun gördüğü cezayı alır.
"Ceza çoğu kez bireylere bir davranışı yapmamasını değil, yaptığı halde yakalanmamayı öğretir. Fakat ne yapması gerektiğini öğretmez"
Buna katılmıyorum.
Ceza,köle tarafından istem dışı yapılan bir davranışın,hatanın bir daha yapılmaması adına,uyarı amaçlı köleye uygulanan bir durumdur.Köle yaptığı hatayı yakalanmadan yapabileceğini düşünmekten ziyade,yaptığının efendisi tarafından hata görüldüğünü anlar,bunun karşılığın da ceza alacağını bilir ve yapmamaya özen gösterir.
Bana göre hiç bir köle ceza alabileceğini düşünerek yakalanmamayı göz ününe alarak hata yapmaz.
seeeettt, olayı çok güzel formüle etmişsin. Teşekkürler. Eminim huyytt'ta benim gibi sevinecektir. Meslek icabı.
Bir sorum olacak.
"Ceza çoğu kez bireylere bir davranışı yapmamasını değil, yaptığı halde yakalanmamayı öğretir. Fakat ne yapması gerektiğini öğretmez" demişsin ve çok doğru,mantıklı ve katılıyorum. Ancak baştan hangi durumlarda ceza gelebileceğini bildirmek öğretmeye yardımcı olmaz mı?
masternickim öncelikle söylemem gerekir ki beğeninizden dolayı bahtiyar oldum.
sorunuza gelince ''Ceza evet genelde bir davranışı yapmamasını değil yaptığı halde yakalanmamasını öğretir'' çünkü insan yapısı gereği kabul görmek beğenilmek,taktir edilmek ister bu kimi zaman yaşamın bir numaralı amacıdır.her köle aslında minik bir çocuktur, yapısı gereği kıskançtır bazen, ve bir yaramazlık yaptığında açıklama_açıklamama çelişkisine düştüğünde ilk ya açıklayınca efendimin gözünden düşersem korkusunu besler.Bu konuda cezanın niteliğinden çok kölenin beynine işletilecek nakış nakış dokunacak, evet sen benim kölemsin bana aitsin ve cezanı çekerken, çektikten sonrada yine benim olacaksın mesajı çoğu zaman bu korkuyu yenecektir.
Her kölenin küçük bir çocuk olduğu tezinden hareketle efendim benimle ilgilensinde nasıl olursa olsun diyerek çeşitli yaramazlıklarada başvurabilir işte sırf bu yüzden hangi davranışın pekiştireç hanginin ceza olacağı kölenin algılayışında bitecektir.
Bu yüzdendir ki önden kuralların koyulması hangi harekete ne tip cezaların verileceğinin açık olması çoğu zaman yararlı olmakla birlikte yukarıda anlatılan durumlarla yan etkilerini gösterebilir.
Aslında formül basit kölenizi tanıyınız,hatta ondan iyi tanıyınız 😉
Beni kategorize etme
Benle oynama
Yaftayı yapıştırıp
Bana isim koyma... 😉
"Ceza çoğu kez bireylere bir davranışı yapmamasını değil, yaptığı halde yakalanmamayı öğretir. Fakat ne yapması gerektiğini öğretmez"
Buna katılmıyorum.
Ceza,köle tarafından istem dışı yapılan bir davranışın,hatanın bir daha yapılmaması adına,uyarı amaçlı köleye uygulanan bir durumdur.Köle yaptığı hatayı yakalanmadan yapabileceğini düşünmekten ziyade,yaptığının efendisi tarafından hata görüldüğünü anlar,bunun karşılığın da ceza alacağını bilir ve yapmamaya özen gösterir.
Bana göre hiç bir köle ceza alabileceğini düşünerek yakalanmamayı göz ününe alarak hata yapmaz.
Tamamen saygı duyarım.Fakat farz edilen durum BENCE ihtimal dahilinde olmakla beraber çoğu zaman tedirginlik, bir kölenin kendinden bile şüphe etmesini sağlayacak inatlaşma, en kötüsü güvensizlik doğurabilir.
__________________
Beni kategorize etme
Benle oynama
Yaftayı yapıştırıp
Bana isim koyma... 😉
şu ana kadar konu hep verilen cez üstünde yoğunlaşmış oysaki mephistophelique sadece verilen cezayı değil EFENDİSİNİN ne hissettiğinide sormuş... bu benimde ilgimi çekmiş ve merakımı uyandırmış bir konu... acaba EFENDİ kölesine bir ceza veya bir mükafat verdiğinde ne hisseder?
- 44 Forumlar
- 5,453 Konular
- 75.2 K Gönderiler
- 1 Çevrimiçi
- 9,000 Üyeler